rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Pilseners

Pilseners

Acer Roent (99). Panorama

Herois del Nostre Temps (04). Bullanga

Una vegada el seu guitarra, en Guifré va definir el grup com Rock per la Independència. Podria ser. El cert és que toquen diversos estils dins del que la gent pot conèixer com a rock i ho toquem amb un fi, difondre la cultura dels Països Catalans i promoure la independència per Catalunya. 

El grup Pilseners, format l'any 1994 a Barcelona, es dedicava en els seus inicis a tocar versions de clàssics de la música Oi!, com temes dels Oppressed, dels 4Skins o dels Cockney Rejects. Mica en mica, van anar perfilant el que seria el seu estil propi, la música Oi! i, més tard, el rock radical amb lletres reivindicatives i de caràcter catalanista. Aquest estil es va plasmar en la seva primera maqueta de set temes titulada, igualment, Pilseners. En aquesta primera gravació el grup ja es definia musical i políticament. Els noms de les cançons parlen per sí sols: El despertar roig o La força de la raó.

Després d'uns quants anys, la banda barcelonina torna amb un nou CD Acer Roent que consta de dotze temes. En aquest podem escoltar, altra vegada, un disc ple de cançons combatives i amb un estil més proper a grups clàssics de la música oi!. Els títols de les cançons segueixen parlant per sí sols: Stalingrad, El Pi de les Tres Branques o Exili.  És, potser, la prova de l'evolució del grup quant a música i lletres, tot embolcallat per uns aires catalanistes i medievals que ens evoquen a èpoques com la de Jaume I.

Durant la seva trajectòria, el grup ha tocat junt a diverses bandes, tant estrangeres (Red Alert, Red London, Oxymoron) com catalanes (Inadaptats, Suburban Rebels, Opció k-95, Skatobeat, Potato, Obrint Pas).

I comencen un altra cop els canvis en la formació. Almo torna al grup i després d’un preparant assajos es disposen a grabar el segon disc Herois del nostre temps tornant un cop més al punk rock més classic i amb lletres amb major contingut social, recuperant antics temes com el Despertar Roig i ara sota Bullanga, el segell d'Inadaptats. Ens ofereixen 12 cançons properes al punk – rock, amb lletres carregades de catalanitat i compromís polític, on es barregen les melodies de guitarra amb una veu genuïna de la música Oi!. Grabat entre Juliol i Octubre del 2003, als estudis Panorama per Pau & Cavall Bernat Climent.


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte