rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Opció k-95

Cap Oportunitat (96). Propaganda

Mai morirem (00). Propaganda

Terra Cremada (04). Bullanga

Els Opció k-95 apareixen el 1995 arran d'un concert de les Festes de la Vila de Gràcia. Aquest grup gracienc que pràctica l'estil Oi! (recordeu-vos dels Decibelios) fou el primer grup en treure un treball íntegrament en català en l'estil dels Cockney Rejects, The Last Resort, Combat 84 o Stiff Little Fingers.

Després d'algun canvi de formació, Opció k-95 està format pel Carles -veu-, Dani -baix-, Lluís i Marc -guitarres- i Raül -bateria-, varen treure l'any 1996 el seu primer CD titulat Cap Oportunitat, enregistrat a Aurha essent gravat i mesclat per Guy de W.A.P. el que fou tècnic de so dels Dr. Calypso en el seu treball Toxic Sons.

Destaquen ja no sols les seves melodies i estètica netament Oi! sinó per la temàtica dels seus temes, lletres simples que es centren en donar una visió del món i de la nostra nació actuals des d'una òptica de classe i agressivament comunista. Defensant la lluita per la classe obrera no reneguen de cap mitjà i es declaren desacomplexadament antifeixistes i independentistes.

Deu són els temes de Cap Oportunitat: El meu K, Oi! de Barcelona, La veu dels Upstarts, Sota Control, Un poble, Foscor mortal, Foc i Or, Mocadors negres, Saoirse i Oi! you, tots ells temes propis en la nostra llegua excepte el darrer que fou enregistrat en anglès.

Aquesta banda d'Oi! ha recorregut força escenaris tant a casa nostra -a Gràcia, al Xe Mercat de Música Viva de Vic, Barcelona, etc.- com fora -Alemanya on participà en el recopilatori Sun, Sea & Socialism, Espanya i Euskal Herria-. Actualment i auspiciats pel segell independent i independentista barceloní Propaganda, els Opció estan treballant en un nou projecte pel nou mil·leni on aconseguir un só i unes lletres més treballades són la seva prioritat.

Doncs ja ha arribat! i no defrauda! Mai morirem és el nou treball dels Opció. Un treball molt més acurat i madur on la qualitat de mitjans aportats per una discogràfica com propaganda és deixa veure. Les lletres, en català i anglès, també milloren tot mantenint la temàtica combativa. Oi! dels vuitanta amb versions d'Erode i Youth Defence.

La banda de Punk-Oi de Barcelona, ja està enregistrant el seu tercer treball discogràfic. Catorze temes cantats en català i anglès que ens presenten sota el títol Terra Cremada. Un disc amb molta expectativa que va sortir per Sant Jordi, per mà del segell Bullanga.

Com en els seus anteriors treballs, Opció K-95 ens enumera el seu nou disc Terra Cremada amb tres explosions, preludi al d’un seguit de temes compactes i contundents com cops de puny. Les cançons exterioritzen novament l’essència Oi!, amb un punkrock molt més accelerat del que ens havien mostrat al seu anterior CD Mai Morirem (2000). La sang jove aportada per les noves incorporacions a les guitarres, ens colpeja al límit del col•lapse. Lletres que mantenen present la crítica política i social, tret característic d’aquesta experimentada banda. A les portes del seu desè aniversari, Opció K-95 retorna amb una enèrgica descarrega, demostrant que el seu kalashnikov segueix passant llista.

 

 


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte