rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Fora Des Sembrat

No aturen (92). PICAP

Vius (96). SwingMedia

Mallorca Jove. Mini CD (97). SwingMedia

Altres Herbes i Amebes (99). Música Global

Història d’un home-llibre (01). Música Global

Els Fora Des Sembrat són a Mallorca el que els Ja T'ho Diré a Menorca, el grup català per excel·lència de la illa.

Aquest grup mallorquí va néixer el fatídic 92 presentant-se i guanyant el desè concurs pel que fa a la millor lletra de Pop Rock en català organitzat per l'Ajuntament de la capital de Mallorca amb la seva cançó Aquell Soldat. Tot voltant els divuit anyets.

Aquest va ser el principal impuls que necessitaven perquè en plena eclosió del rock català algun segell discogràfic es fixes en ells i van acabar en el més gran: PICAP. No Aturen és el seu primer treball que ja els durà a tocar a l'oest i nord dels Països Catalans.

Els tres anys següents són anys de grans canvis i els Fora Des Sembrat que fins llavors s'estructuraven al voltant del cantant Pep M. Suasi i del baixista Guillem Cerdà incorporaran el Tomeu Janer, el Rafa Ferrà dels Vadarkablar i fitxen per Swing Media. Era el moment idoni d'enregistrar Vius....i fer una llarga gira. Finalment, i després de ser un dels grups que més ha actuat arreu compartint escenaris amb grups com Sau, Lax'n'busto, Ja T'ho Diré i Gossos, i de patir l'incertesa d'amb quina companyia publicar el que seria el seu darrer treball, el quintet de Mallorca ha enregistrat Altres Herbes i Amebes.

Altres Herbes i Amebes té l'objectiu de trencar el problema de la insularitat i sortir fora d'un mercat balear que ja tenen força controlat per arribar amb força al nord de Catalunya. Això si sempre sense oblidar els seus orígens, fet que es fa patent quan se'ls pregunta a que fan referència les seves lletres... 'Fem lletres sobre Mallorca perquè la volem donar a conèixer'.

El penúltim dels mallorquins s'envolta alhora d'un estil molt més guitarrer i hard rock que en els darrers treballs seus. S'apropen molt més al seu directe i, com diuen ells mateixos, no s'han tallat ni un pèl. Altres temes recurrents són la nit i tot els problemes i satisfaccions que se'n deriven. Es mercat, A fires o S’espectacle són els singles clars d'Altres herbes i amebes. Com anècdota esmentar que el Pemi Fortuny dels Lax'n'busto ha posat la seva veu a Dia gris i trist. Nosaltres però ens quedem amb Miram es mirall.

El 2001, la banda mallorquina treu al mercat, Història d’un home-llibre, un treball contundent, rock, pop on destaquen unes lletres molt treballades. Onze cançons que relaten onze històries reals i quotidianes on ,és d'un es podria sentir identificat formant una mena de llibre que acaba donant el nom al disc. 

Vols una altre anècdota? el 1997 els Fora Des Sembrat van enregistrar un mini-CD anomenat Mallorca Jove fent un homenatge al R.C.E. Mallorca per l'ascens a primera divisió de futbol.

I una altre més? el Joan Miquel és alhora compositor dels Fora des Sembrat i dels Antònia Font com prova que el fet que Tenc un estel, anava destinada a ser una rumbeta dels Antònia. Ja és petita l'illa però... Totalment recomanats!


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte
1