rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Whiskyn's

Els Joves (93). Junt amb Impresentables i Alta Tensió. Al.leluia Rds

Whisky'ns Cullons (94). Al.leluia Rds

Toc al Dos (96). Al.leluia Rds

Lila (97). DiscMedi

De la nit al dia (99). DiscMedi

Lluny (01). DiscMedi-Blau

On (04). Música Global

Reus-París-Londres (07). MúsicaGlobal.

Els Whiskyn’s són de Reus i van néixer ara fa uns deu anys sota el nom de Whisky’ns Cullons.  Aquest grup de pop-rock des d’un primer moment va entrar al rock català per la porta gran. Amb sols dos anys de vida ja van enregistrar el seu primer disc Els Joves compartit amb barcelonins Els Impresentables i Alta Tensió de Barcelona sota el segell Al·leluia Records.

Posteriorment guanyaran l’ UT-93 Música i el Canya’n’ roll 94, fent un munt de concerts i llençant el seu primer disc en solitari que duu el mateix nom del grup: Whisky’ns Cullons (Al·leluia Records).

El 1996 graven el seu segon disc Toc al Dos sota la producció de Joan Reig i amb un munt de col·laboracions. Broker fou el single d’aquest treball.

Durant aquest any cal destacar el fet anecdòtic que el cantant dels Whisky’ns Cullons, Joan Masdéu pren part a la pel·lícula "Un Cos Al Bosc" dirigida per Joaquim Jordà i a la sèrie de TVC El "Joc de viure". Si cal destacar alguna cosa de Toc Al Dos fou la gira musical amb un balanç de més de seixanta concerts arreu dels Països Catalans.

Lila, ara sota DiscMedi i la producció del Marc Grau, és el disc de la seva consolidació amb Cor de pedra i Guia'm com a singles principals.  Una mostra d’aquesta maduresa artística és el seu canvi de nom per motius de sonoritat i així neixen els nous Whiskyn’s i moren els Whisky’ns Cullons.

Ja ha arribat l’hora de l’explosió dels reusencs i, ells bé que ho saben. Acaben de treure de la mà de Josep Thió, De La Nit Al Dia. Un disc en el qual el grup es decanta totalment pel pop d'origen britànic, molt semblant al que fan Els Pets en el seu darrer disc, és per això que col·labora Lluís Gavaldà.

Amb Lluny, el grup consolida aquesta trajectòria amb un treball continuista però molt més polit i acabat.

El 2004, la banda de Reus ha tret al mercat On,el seu sisè disc que ha estat produït per Pemi Rovirosa i mesclat per Marc Parrot.

On és un treball fresc de pop clàssic que ens recorden els Beatles a El que tinc, els Teenage Fanclub (a Llum); els Lemonheads (a El meu amic) i Blur (a La capsa de fotografies). L’anècdota és la nadala Nadal en soledat, ja publicada en el disc Altres cançons de Nadal 2 i una versió del tema There She Goes, de The La's, que ells adapten al català com Cada cop. Bones melodies i un pop de guitarres de factura clàssica.

Reus-París-Londres és el darrer treball de Whiskyn’s. És un disc marcadament pop que marca un cert retorn a l'orígen malgrat mantenir moltes similituds amb el seus dos treballs previs. Destaca la col·laboració del quartet de cordes Cuarteto Versus i d’una secció de vents sota la direcció musical d’Albert Galcerà.

 


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte