rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

The Companys

Has vist Rosa la Bassa? (95)

The collita pròpia (99)

Apuja't la bragueta (02). Picap

Ni polític, ni correcte (04). Picap

El grup The Companys vam unir-nos a principis del 1994 i el formem sis joves de Maials, Almatret, Alguaire i Lleida.  Som: David Masot: Veu; Raül Vallès : Bateria i veus; Robert Masip: Baix; Benjamí "Melín" Quiroga: Guitarra i veus; David Rovira: Guitarra solista; Jordi Moragues: Teclats.

Fou a rel de guanyar el 1er. Concurs Pop-Rock "Baix Segre -95" a Seròs (El Segrià) que vam decidir-nos a gravar la primera maqueta "HAS VIST ROSA LA BASSA?" (1995) dedicada a un personatge emblemàtic de Maials, que és on tenim el "quarter general" pels assajos. Aquesta va ser enregistrada als Estudis Sonograma d'Albatàrrec (El Segrià) i inclou set temes: "Crema l'ambició", "Truska i l'oncle Jack", "Ets un mussol", "Auliva arbequina", "Per sempre", "La clau" i "Agnès".

Durant la primavera/estiu de 1999 vàrem gravar el CD-Maxi "THE COLLITA PRÒPIA". Aquest treball, enregistrat als mateixos Estudis Sonograma, inclou sis cançons: "Xut", "Sóc Pagès", "Tremenda", "La ranxera", "Puja't la bragueta" i la recuperada del disc Iler-Rock I (1997) "Somnis eròtics", de la qual en vam fer un VIDEO-CLIP que ha estat emès en diverses ocasions pel programa SPUTNIK del Canal 33.

Les lletres dels nostres temes són diverses i, de tant en tant, reivindicatives: giren entorn de la terra de secà, de la pagesia, de la lluita pel poder, algunes de la llibertat juvenil...

Pel que fa a la música, pot englobar-se dins del pop-rock ("Rock de secà"). Músiques i lletres que pretenen ser fresques,  i sobretot, divertides.

En els directes els THE COMPANYS intercalem temes reversionats de la maqueta "Has vist Rosa la Bassa?", del CD "The Collita Pròpia", cançons dels clàssics del Rock and Roll o una adaptació del mític "Al Vent" de Raimon.

Els THE COMPANYS hem estat entre els dotze grups finalistes al concurs "Salta a la Fama" de Tàrrega en les edicions 1998 i 1999. Entre els anys 1998-1999 la formació va anar canviant de components.

El 2001 el grup ha tocat al festival Senglar Rock, a l'escenari Montblanc. També cal destacar el fitxatge per la discogràfica Picap, amb qui trauran el seu primer disc, produït per Jordi Armengol. Així, l'any 2002 treuen el seu primer disc anomenat Apuja't la bragueta amb la discogràfica Picap.


Apuja't la bragueta consta de 12 temes propis del grup. Va ser enregistrat als estudis Sonograma d'Albatàrrec (Segrià) durant els mesos de maig i juny de 2002 i masteritzat als estudis Tam-Tam de Lloret de Mar (La Selva) el juny del mateix any. Destaca d'aquesta grabació el treball que s'ha fet amb cadascun dels temes a nivell de tècnica i arranjaments per fer un producte de qualitat, feina que va fer amb nota el productor Jordi Armengol, culpable en gran part del bon resultat final.

The Companys estem ultimant els detalls del que serà el segon disc del grup amb la companyia discogràfica Picap. La producció del treball, a l'igual que el primer, anirà a càrrec de Jordi Armengol (músic de Manolo García, Lluís Llach, David Bisbal, Rosa i de diferents gires d'O.T.).

La gravació la farem a Sia Studio, Castellbisbal (Barcelona), i s'iniciarà el proper 10 de març amb previsió que el disc surti a principis de maig d'enguany.

La línea d'aquest segon disc anirà en correspondència amb el primer (Apuja't la bragueta) i contindrà una dotzena de cançons de caire incorformista on l'amor, el pas del temps i la reivindicació hi tindran un paper destacat.

Ni polític, ni correcte és el títol del segon disc dels The COMPANYS. Un treball que des de la ironia habitual del grup, mostra una clara evolució en contingut i en maduresa.

Els The COMPANYS han apostat pel treball ben fet i han comptat amb col·laboracions de luxe com la del guitarrista i productor del disc Jordi Armengol, la del percussionista Xesco Grau –nominat als Grammy llatins juntament amb Josep Soto-, i la de Sisco Ayala, entre d'altres. “ Ni polític, ni correcte ”, editat per la discogràfica PICAP, conté dotze cançons on l'amor, el pas del temps i la injustícia social hi són molt presents.

Contacte: PICAP MANAGEMENT (Joan Capdevila)
Apartat de Correus, 253
08200 Sabadell
Telf: 93.747.11.00
FAX: 93.714.36.43
E-mail: management@picap.com


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte