rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Tancat per Defunció

Sense Retorn (89). Picap

Llença-t'hi (91). Picap

Bevent Silenci (94). AZ Records

Els Tancat de Sabadell. Un grup de rock i de cançons de carretera. Destaquen per les seves lletres sempre reivindicant la llibertat individual de les persones i trencant sempre una llança per tots aquells que és troben tancats en si mateixos o per altres (insubmissos).

Els seus discos amb clares influències del Lou Reed, Dylan i el Neil Young estan plens de frescor, de queixes contra la gent bé, d'amors d'estiu, de desamors i de viatges a Cadaqués (el poble més maco del planeta!); però sobretot... d'esperança!

Els Tancat varen gravar el seu primer LP fruit del concurs de pop-rock Vic-89 que varen guanyar. D'aquest primer treball destaquen les cançons Absència, Somnis sense retorn i sobretot el single Com vols que t'ho digui. Peces totes elles d'estil marcadament rocker i americà on l'harmònica pren sovint un paper principal. La cançó Mai Més és, al meu parer, una de les cançons més impactants que s'han escrit mai en català! La tens d'escoltar!

L'any 91 els Tancat per Defunció, ara amb molts mes mitjans i recolzament publicitari treu al carrer el seu segon disc: Llença-t'hi. Un disc molt més treballat i consistent amb una sonoritat una mica més popera però que, amb escreix, supera el seu disc anterior.

D'aquest darrer treball Llença-t'hi, Lluny dels records i Tancat són les cançons més destacades. Amb aquest treball el grup arriba a la seva màxima cota d'acceptació però en aquest moment s'endinsen en un llarg silenci fins treure Bevent Silenci el 1994, un treball que desgraciadament va gaudir d'una acollida més fluixa, era la crisi del rock català i els Tancat com a grup de segona generació, tot i la seva gran qualitat, no es varen poder escapar i les discogràfiques no van ajudar.

Bevent Silenci és un disc més càlid que els darrers tot i mantenir la mateixa sonoritat i línia temàtica però amb un millor registre de la veu del Jaume Papell. Catorze cançons on el rock americà i el blues tenen un lloc preferencial en cançons com Quan tota sola vens, Tres estrelles o Sense risc. Nosaltres ens quedem però amb Ignorant l'endemà i, com no, Lloc petit i Bevent silenci.

Com anècdota val a dir que aquest nou mil·leni ens van reunir un cop més, a iniciativa d'una coneguda plana d'internet, per fer-nos gaudir a Sabadell, la seva ciutat, de la seva música.

Ara el 2002, el mateix grup ens han fet saber que finalment tornen a la càrrega després de diversos conflictes amb Picap i després AZ Records ja estan gravant nou disc. Genial! Les úniques dades que tenim és que serà un disc acústic, autoproduït i autofinançat  i que ja han començat a reprendre els concerts començant per Manresa. Moltíssima sort!! nosaltres el comprarem quan alguna companyia decideixi editar-lo. A hores d'ara, i per tal de no cremar els temes nous els Tancat es dediquen a fer versions en les seves comptades actuacions. Realment incomprensible donada la gran qualitat d'aquesta banda, a què esperen?

 


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte