rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Skaparàpid

El cuento de nunca acabar (99). Wbeat Machine

Ací estem (03). El Lokal

No cal ser molt agosarat per endevinar que l'estil que practiquen aquesta colla de l'Horta és l'ska. Si tota una generació vàrem créixer amb les notes de Manolo Rastamàn dels Kortatu a ells els hi va definitivament influir alhora de compondre tant pel que fa a les lletres com a les melodïes.

Aquest grup format per vuit valencians és amb els Obrint Pas la banda més famosa d'ska del sud dels Països Catalans. Cal però deixar ben clar que entre les dues bandes hi han grans diferències estil.lístiques, els Skaparàpid practiquen un ska molt més brut o, si ho preferiu... 'guarro' i visceral. Ells deixan ben que les seves influències passsen més pels Kortatu o Skatalà que no pas pels refinats Madness.

Cantant en espanyol i català, la temàtica de les seves lletres és de reivindicació sense treva i sempre amb sarcasme. Ey, ey, que trabaje el rey o Donant la canya contra l'estat, donant la canya sense parar són clars exemples. Tot i això cal dir que massa sovint se'ls critica per la construcció de les seves rimes i lletres. Hi han gustos per a hom. El que no se'ls pot negar és la seva qualitat musical i canvis de ritme constants que els fa ser una banda amb un directe correcte  i un dels grups fixos allà on hi ha un concert o festival d'ska.

Del seu treball cal destacar L'horta sac-ska on hi trobatreu clares reminiscències d'Skatalà amb mescla de gralla i sac de gemecs, no en và tenen una noia que es passa tot els concerts bramant "hop hop hop" marcant el ritme; Temps perdut i El presidente. En definitiva, tot un referent de l'ska que es fa al sud dels Països Catalans.

L'any 2003 s'edita el que en l'actualitat és l'últim disc de la banda, "Ací estem" produït als estudis Tabalet d'Alboraia i editat per "El Lokal" de Barcelona, "Potencial Hard Core" de Madrid i "Anti-Corpos" de Portugal. En aquest últim treball s'observa un notable salt qualitatiu del grup. Amb uns mitjans tècnics, de millor qualitat, apareix aquesta descàrrega de 18 temes propis (excepte la cançó "Dime dime" composada per Silvia Amal) en el qual s'exploren nous estils musicals, com el funk, la bossa nova, surf, hip hop o el tango. Sempre sense abandonar els orígens musicals de la banda basats en el ska. També s'inclou en el disc un vídeo del tema "Que trabaje el Rey" filmat en el VII Festival ViñaRock i un joc d'ordinador anomenat "Skapattacks". En aquest període el grup realitza dos gires per Mèxic en els anys 2003 i 2004, sent una gran sorpresa la calorosa recepció de la banda en aquest país, on el seguiment del grup és sorprenent, tant pel gran nombre de gent que acudeix als concerts, com per la gran distribució no comercial de tots els discos de la banda.

En l'actualitat la banda, amb alguns canvis en la formació, continua actuant principalment en l'estat espanyol i Portugal, en nombrosos concerts i festivals solidaris. Sempre intentat compaginar la música i la diversió amb el compromís social, sent així fidel als seus orígens.


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte