rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Sapo

Vatua l'olla (01). Wheat Machine

Pastanaga (03). Música Global

Des que els SAPO feren el seu primer concert al Casal de Joves d'Artés organitzat per la Pua el 99, aquesta banda de Manresa s'ha convertit en tot un referent del metall català. És cert que no era difícil donat la manca de bandes que practiquen aquest estil, però també és cert que la qualitat de la banda és indiscutible.

Quatre components provenint de bandes tand diferents com Fang o Camalicz, composen un estil contundent, alternatiu i desenfadat, a anys llum dels tòpics sinistres del metall. Bons exemples d'això són les seves peces L'Abeja Maya i Mazinger Z (us sona?) o la mateixa De Sapo me n'esperava més del seu autoeditat CD Vatua l'olla que ja els ha dut a guanyar el premi Sona9, a rebre excel·lents crítiques i anunciar-se a la televisió.

yTots uniformats des del primer concert, Sapo és un grup i la seva filosofia és que som un bloc. No hi ha ningú que estigui davant dels altres, i no fomentem gens el lideratge. Bons principis!

Amb Vatua aquesta banda del Bages i el Berguedà va obrir moltes portes que, estilísticament, podien aprofitar més endavant, a Pastanaga han decidit o obviar-les o bé passar-hi de puntetes. Així Pastanaga es un disc diferent, més rocker i menys funk que Vatua. Sapo ha fet un disc més cru gravant preses senceres sense claqueta ni referències, amb bateria, baix i guitarra a la mateixa sala, canviant els efectes amb pedals. Les veus es van afegir a sobre les millors preses. Aquesta metodologia de treball parla per si mateixa de l’actitud de Sapo davant les expectatives que es poguessin haver creat pel seu segon disc; només feien el que els motivava i han pres riscos.

Coproduit amb Music Lan, Pastanaga es va gravar de dalt a baix, fent preses senceres i sense pistes per fer un disc com es feia abans. Amb ganes.

Contacte: saposeee@hotmail.com


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte