rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Oprimits

Terra Lliure. Maqueta

Seguirem Lluitant (99). DiscMedi

Comissió de festa (02). Blau/DiscMedi

Oprimits, un dels grups de les Illes Balears que toquen harcode melòdic, ska, rock i una mica de reagge.

En el seu últim treball Oprimits ens ofereixen unes cançons reivindicatives mostrant el seu rebuig vers l'OTAN, la Unió Europea, el capitalisme, l'exèrcit o la manipulació dels mitjans massius... Oprimits ens ofereixen l'ska i el hardcore en català des de les Illes. Entre les seves influencies es troben els vilafranquins Inadaptats o Brams que és el grup segons ells que es veuen mes identificats. Un grup de futur com demostra el fet que ha participat en un munt de concerts del rotllo com l'acampada jove de les JERC del 1999 i el 2001 o el haver estat escollits per més d'un treball recopilatori de música en català el 1999. Són, sense cap mena de dubte, un dels gups catalans que practiquen el millor ska. Per nosaltres la seva millor cançó és La unió i ja trigues en comprar-lo.

Comissió de festa és el segon disc de la banda mallorquina continuant amb el seu combat rock i ska. Música independent i independentista amb un só i unes melodies molt treballades. La nova etapa d'Oprimits està caracteritzada per un potenciament de les sonoritats afrocaribenyes més enllà del reggae i l'ska, estils ja presents al seu debut, però en segon pla respecte al hardcore, té com a paradigma el tema que obre el disc i que a més ha aparegut com a single, Sa nova dimensió, en el qual una potent secció de vents marca el camí que seguiran la resta de composicions.

Tot i aquesta incursió directa als escenaris de festes majors d'arreu dels Països Catalans, Oprimits no ha rebaixat ni un bri el seu discurs, amb l'independentisme i l'internacionalisme com a principals eixos articuladors d'unes lletres en què destaquen Independència i llibertat, Pobles del món i Cuba, tots tres títols suficientment explícits del seu contingut. Algú els va definir com els Obrint Pas mallorquins.


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte