rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Ocults

Ocults (87). Discos Blau

Pa amb Oli Nacional (90). Discos Blau

Mallorca Sempre (91). Discos Blau

A Contravent (93). Al.leluia Records

A Contravent (93). Al.leluia Records

Viure més (94). Al.leluia Records

Ses Millors Cançons 1985-1996 (96). Al.l Rds

Petites Coses (98). Al.leluia Records

Això va així (01). DiscMedi

Si no has escoltat la versió de Sa Balangera d'aquest grup de ses Illes t'estàs perdent quelcom. Però els Ocults són més que aquesta popular versió. Varen néixer com Ocultos ara farà 14 anys a Manacor, primer com trio i després com a quintet amb el Toni Nicolau com a veu i guitarra, el Biel Ferrer a la batería, Angels Cases al saxo, Jaume Nicolau al baix i veus i Carles Grimalt al piano i veus.

Després del seu primer disc Ocults, Pa amb Oli Nacional i Mallorca Sempre amb cançons com Mou es cul i, sobretot Pais petit seran els treballs que els consolidaria relativament arreu dels Països Catalans. I dic relativament doncs tot i la seva qualitat i originalitat i ser força coneguts a Mallorca, no han conreat les masses de seguidors com altres grups al Principat. Tot i això i després d'intentar l'aventura de muntar una productora pròpia a Barcelona fitxaran per Al.leuia Records, la productora de grups com Els Brams o Matamala. Aquest pas els donarà una nova empenta per obrir més el mercat nacional.

És però el seu proper disc amb el que s'espera la definitiva explosió d'aquest veterà grup. Amb Petites Coses, enregistrat a Manacor com habitualment fa la banda, on opten per complementar el seu peculiar só mallorquí amb d'altres sons mediterranis i caribenys. Un disc fresc i radicalment mestís on trobaràs cançons com Més que mai, Petites coses, Ones o Sa nostra força.

EL 2001, i després de la momentània aturada d'Al·leluia Records, Ocults signen amb DiscMedi traient al mercat el que serà el vuitè disc de la banda Això va així amb 15 temes inèdits, una força renovada i amb un aire de retorn a la seva essència més mallorquina dels seus començaments però amb molta més experiència i, això, es nota al disc. Més Ocults que mai!

Els del botiboti.org ho reconeixem, tenim una especial predilecció pels Ocults i la veu i caliu del seu cantant Antoni Nicolau. Això va així és un disc pop, dolç i fresc de lletres molt compromeses demostrant allò que tants critiquen... la dificultat de fer cançons reivindicatives amb melodies pop. I és que pels Ocults país i música van lligats. Hi trobaràs veritables joies amagades. Un dia tornaré o el single Històries on tracta d'ignorants a aquells que es desidentifiquen. També et sonarà Ha arribat s'estiu que es va fer servir per la campanya d'estiu de TV3 i on també toca i canta el Carles Belda de Pomada. Ara bé, la millor cançó és No venguis sa terra on hi trobaràs el genial Biel Majoral i es que ja ho diuen ells "no venguis sa terra per quatre doblers... a una gent estranya que nos envaeix" criticant l'invassió germànica de les nostres illes com sinó tinguéssim prou amb d'altres que també ens invaeixen. I pels que no vulguin escoltar allò que canten els Ocults també poden gaudir de la peça instrumental Improvisional. Sincerament costa de comprendre com poden sortir tantes bones bandes d'unes illes tant petites.. potser és que són el Liverpool català.


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte