rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Doctor Calypso

Original Vol.1. (93). Tralla Rds.

María (95). EP

Toxic Sons (96). Tralla Rds.

Barbarossaplatz (99)

On Tour (01)

Mr. Happiness (03)

Els Dr. Calypso són amb els Skatalà l'actual referent reagge, ska i caribeny dels Països Catalans; de fet comparteixen el guitarra entre d'altres membres. Van començar ara fa molt temps amb una maqueta, amb quatre temes que va voltar mig món, amb cançons com Aquesta nit i Ruleta Russa i un recopilatori Latin Ska Fiesta amb la cançó Mr. Farlops.

Eren el grup català d'ska, calypso i reagge més famós del moment sense tant sols haver tret cap disc al mercat. Lògic tocant un estil que mai els farà arribar a ser un grup de masses, ni ganes que en tenen!. Tot i això van ser emprats com punta de llança de tot un moviment musical, cultural i polític que prenia l'antiracisme, l'antifeixisme, la solidaritat o l'independentisme com a valors claus.

El primer disc i probablement el millor d'aquesta banda de Gràcia treu al mercat fou Original vol. I, seguit de l'EP María i l'autoeditat Toxic Sons. Tots són treballs frescos de marcada sonoritat caribenya i força encertats. Tot i això, al meu parer, Toxic Sons pot pecar de ser un xic comercial pel que ens tenien acostumats!

Barbarossaplatz és el seu penúltim treball. Un recull de quinze temes enregistrats a Alemanya i que inclou peces en anglès, català i espanyol. És un disc bastant eclèctic on destaca un tipus d'ska més canyero però sense oblidar el calypso i l'ska més clàssic. En paraules de la banda és el millor que han fet i, escoltant-lo per primer cop així sembla.

Si tinguéssim de destacar alguna cançó seria el que dediquen a les Brigades Internacionals.

Es fàcil veure'ls en concert donat que sempre estan recolzant una o altre causa. De fet són fixes en tots aquells concerts que es fan arreu dels Països Catalans en defensa de la nostra terra. Tenen un molt directe bo, fresc i divertit. En definitiva, un grup a tenir en compte malgrat darrerament se'ls acusi d'haver perdut un xic la seva originalitat i, Mr Happiness, gravat el febrer de l'any 2003 a Barcelona i amb cançons tan actuals com Txapapote ska o Se'ns pixen es una bona oportunitat.


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte
1