rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Atzukak

Atzukak (98). 45 revolucions

Gatzara (03). Cul de Rock

El projecte Atzukak naix en 1995 quan un grup d’amics, Carles, Dani i Toni, es junten per a formar una base musical que al llarg del temps ha anat configurant-se. Amb l’incorporació de David Palomino al baix, Atzukak composa les seves primeres cançons amb les quals es dóna a conèixer principalmet al públic d’Ontinyent.

L’any 1996, es pesenten al IV concurs de rock Ciutat d’Ontinyent, quedant en un satisfactori segon lloc.Amb la posterior i quasi simultànea incorporació de Josep Bas a la percussió llatina i Xus i Irene a les dolçaines, Atzukak queda definit per un tarannà de marcat caràcter valencià que els porta a guanyar el V concurs de rock ciutat d’Ontinyent. D’ençà d’aquest moment el grup Atzukak ix d’Ontinyent per portar la seua música arreu de les comarques centrals.Concerts a Alcoi, l’Olleria, Xàtiva o Alzira entre d’altres, permeten que Atzukak consolide el seu nom dins el circuït de música rock en català. Però el vertader repte per al grup es presenta el 1998. En aquest any Atzukak dóna el seu primer pas seriós dins del món musical materializant en un CD les seues primeres 8 cançons. Així al setembre d’aquell any apareix al mercat el primer CD que el grup grava als estudis RPM de València, amb Roge Garcia com a tècnic de sò. Per a la remasterització Atzukak recorre a l’estudi de música (València) involucrant així a Manolo Miralles (tècnic se sò) en el projecte més ambiciós del grup fins eixe moment. El primer CD que grava el grup apareix a la llum amb el nom d’Atzukak en una tirada inicial de 1000 còpies les quals, esgotade després del primer mes a la venda, s’amplien amb una segona edició de 1000 còpies més. En l’actualitat el grup ha venut més de 2000 còpies baix el segell de 45 revolucions.

D’ençà de l’aparició del primer CD, Atzukak comença el seu periple particular i trascendeix a les comarques centrals per obrir-se camí dins l’ àmbit del Països Catalans. El grup actua en diversos festivals de renom com l’ “Almadravarock”, “El Carrascar”, “Les Barraques de Banyoles” o el festival d’Arenys”. Només un any després (1999), el grup és elegit guanyador en les promocions 99 dels premis a la Nostra Marxa de Ràdio Nova i obté així l’oporunitat de traslladar la seua música a l’FNAC de València, lloc on es va desenvolupar la pesentació dels premis que otorgava Ràdio Nova. A partir d’aquest moment Atzukak es consolida com a grup i fa real un projecte de treball consumat en el dia a dia, un projecte de treball que recollia la il.lusió d’un grup que va nàixer en una situació geogràfica que dificultava l’expansió de la seua música cap a altres indrets.

Al mateix moment que Atzukak gaudeix de la seua considerable però merescuda expansió dins del món musical, el grup experimenta una nova reorganització entre les seues files.D’una banda, s’incorporen Kike i Merxe a la dolçaina i a la flauta travessera respectivament. D’altra banda Tomàs Quinyones entra a formar part del grup per substituïr a David Palomino al baix. Amb aquesta nova formació el grup continua viatjant per portar la seua música arreu dels Països Catalans.

El festival Música Viva d’Amposta, L’acampallengua de la Franja de Ponent, Calella i Torelló entre altres, es converteixen en punts d’encontre entre el grup i un públic que esperava veurer consumat un nou pas d’Atzukak dins la seua marcada trajectòria, l’aparició del segon CD. Aquest pas Atzukak el dóna entre els mesos de març i abril de 2003. Durant aquest període el grup es tanca a l’Estudi de Música per gravar el seu segon CD de llarga durada sota la direcció de Manolo Miralles i Carlos. El nou CD que veu la llum sota el nom de GATZARA, conté 13 temes i comporta a més la creacó d’un segell que naix per suplir les deficiències del mercat discogràfic al País Valencià. Un mercat que es caracteritza per l’abscència d’un segell propi i que comporta la marxa dels grups valencians cap a terres del Principat per materialitzar llur ambicions musicals. Amb la creació d’aquest segell, anomenat Cul de Rock Records, Atzukak aposta per la independència i autogestió com a resposta al contaminat mercat discogràfic.

Contacte: contacte@atzukak.org atzukak@hotmail.com ·630 22 06 71 ·96 238 12 81 ·Plaça de Baix, 40 (46870) Ontinyent


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte