rock catala rock paisos catalans botiboti.org
rock catala rock cátala música en català pop català poprock català
rock catala rockcatala botiboti.org  poprock catala pop català  independència  catalunya
rock catala
rock catala 080 8 mil·límetres adrià puntí agraviats ai ai ai al-mayurqa al tall antonia font aquitamxé atzukak avalots bajoqueta rock berta biel majoral brams cap on'nam cheb balowski companyia elèctrica dharma conrad son the porno band crit de lluita
denit dept desperdicis clínics doctor calypso dusminguet el gitano de balaguer els pets feliu ventura fes-te fotre flac fora des sembrat four on six glaucs glissando gossos gra fort gums ham de foc hèrzia inadaptats inèdits ja t'ho diré jaume escala joan amèric joan cardoner josep maria cantimplora josep thió karda fàstic kabul babà ki sap kitsch kop la carrau la madam lax'n'busto les pellofes radioactives lluís llach los carburos miquel pujadó mai toquem junts mala sang matamala mesclat mount zion munlogs no nem bé objectes perduts obrint pas ocults opció k-95 oprimits pep sala petit fours pilseners pixamandurries els pixess pomada quimi portet quim mandado red banner revolta21 roger mas sangtraït sanpedro sant gatxo sapo sau skaband malajunça skamot roig skaparàpid skatalà sopa de cabra street bastards tancat per defunció terratrèmol the companys tinc ladilles tipuaixí umpah-pah whiskyn's

Antònia Font

Antònia Font (99). Slurp!

A Rússia (01). Slurp!-Musica Global

Alegria (02). Virgin

Taxi (04). DiscMedi

Batiscafo Katiuscas (06). DiscMedi Blau

El primer disc dels Antònia Font, intitulat Antònia Font, va sortir el 1999. Té un regust de mar, de bombolles, d'ones, de sol i roques, de barques i de paraules plenes d'encís i de poesia.

Aquest disc, enregistrat als estudis TJ So del camí vell de Bunyola i produït per en Tomeu Janer, els ha donat a conèixer i els ha obert camí dins l'escena nacional del pop-rock melòdic. És, sens dubte, un dels discs més melosos i més genials dels darrers anys, tant pel que fa a la música com pel que fa a les lletres.

Les melodies, paradisíaques, innovadores i conceptuals, frapen i llisquen, ens penetren i ens fan volar i somiar. I botar. Van acompanyades de coros, guitarró, morena, teclats, guitarra acústica, guitarra elèctrica, bateria i una veu, la d'en Pau, que és senzilla i amiga. Els ritmes són variats i rars, mediterranis i sarraïns, atòmics i colorats, únics. Frapen. Ens prenen, ens fermen i ens enfonsen en un pou de peus de paus de pius. Plus, sempre plus.

El seu segon disc, A Rússia, va sortir a principis del 2001, en ple hivern. Es va presentar a la sala L'espai de Barcelona el 17 de febrer de 2001. I, uns dies més tard, al Teatre Municipal de Palma. Ha estat coeditat pels segells discogràfics Slurp i Música Global (un de mallorquí i un de gironí). És el disc que suposarà, sens dubte, el salt definitiu al Principat i al País Valencià.
Segons en Pau Debon, aposten per la continuïtat d'estil pel motiu que "vàrem pensar per què havíem de canviar, si ha funcionat bé el primer, mos agrada a naltros, no tenim per què canviar. Aquest disc jo el veig més madur, se nota que n'hi ha un d'abans. Està més preparat. Vàrem anar a gravar amb un bon assaig ja fet". 

Mesclat per en Toni Pastor i produït per en Tomeu Janer, conté cançons lentes i calentes i cançons ràpides i humides. Hi podeu trobar una poesia plena de fruits saborosos, com la de Josep Carner.

El 2002 i sota Virgin, els Antonia Font van treure el disc Alegria, un treball més curt i diferent que l'anterior pel que fa a ritmes i sonoritats i, com ells reconeixen, no pas alegra (com tots els seus treballs). Alegria és el seu single.

Taxi va ser un nou salt endavant de la banda més popular de ses Illes, un disc que va ser escollit com millor disc de l'any 2004 per mitjans com Enderrock, l'Avui o Rockdelux premiant l'aposta arriscada d'un grup que incorpora música electrònica, flamenc, bossa nova o rap i que conté lletres imaginatives que no deixen ningú indiferent com l'autoretrat d'un robot a ritme de Casiotone a Jo, robot o l'atreviment de versionar I just called to say I love You de Stevie Wonder sense caure en el vessant més freak. Taxi és un veritable un plaer per l'oïda.

Batiscafo Katiuscas surt el 2006 i suposa tot un viatge submarí del científic Yuri Puscas amb 11 temes molt pop i un xic retro. Potser el fet que aquest disc va patir la comparativa amb l'anterior treball Taxi conjuntament amb el fet que els Antònia Font no acaben ven bé de crear grans diferències entre els seus treballs, potser massa homogenis tingué com a conseqüència una rebuda menys càlida. Nosaltres, com tothom que hagi escoltat aquest treball, destacaríem per sobre de la resta el tema disco Wa Yeah!. Cal destacar però la contundència i originalitat del videoclip d'aquesta cançó que supera de ben llarg la resta de videoclips del 2007.

Coser i cantar, surt el 2007 al mercat amb gran expectació. Malgrat el títol bilingüe, que ningú no s'espanti, és un disc en català que recupera els grans èxits dels Antònia Font en companyia de la Bratislava Symphony Orchestra composta per prop de 50 músics de corda i vent. Amb aquesta obra han defugit del tradicional remix nadalenc i han tret un treball original que combina sinfonisme i pop. El treball conté dos CD i un DVD amb els clips de la banda.

 


grups | acords | fòrum | enllaços | botiboti.org | contacte
1